Van zomer naar herfst: hoe verzorg je je huid??

Je garderobe neem je waarschijnlijk ieder seizoen onder handen. Wat je in de zomer draagt, kan in de herfst echt niet meer. Doe je hetzelfde met je beautycase of badkamerkastje? Waarschijnlijk niet! En dat is gek, want ook je huid heeft per seizoen andere behoeften. De overgang van zomer naar herfst is dé tijd om je huidverzorgingsproducten onder de loep te nemen. In dit artikel geven we je tips om die overgang soepel te laten verlopen, zodat je je huid geeft wat-ie nodig heeft.

 

Van zon naar regen

Met de zomer achter ons nemen we afscheid van hoge temperaturen, zon, zeewater en chloor. Wat ons te wachten staat, zijn herfstige, gure regenbuien en lagere temperaturen. Voor je huid betekent dit nogal wat. Zo zal je huid sneller droog aanvoelen, simpelweg omdat het buiten kouder is. Daarnaast wordt je huidbarrière aangetast door factoren als wind en regen, waarvoor je ‘m moet beschermen.

 

Een rijkere crème

Je huidbarrière in koudere tijden beschermen doe je met een volle crème, het liefst op basis van vitaminen. De vitamines A, C en Ezijn krachtig tegen huidveroudering en bieden je huid in de herfst voldoende bescherming. Door met een rijkere crème dan in de zomer te smeren, ga je uitdroging van de huid tegen. Wie op tijd van moisturizer wisselt, voorkomt schilfertjes, barstjes en andere tekenen van droogte. Een goede optie voor het najaar is Sans Soucis Daily Vitamins Moisture Plus. Deze 24-uurs verzorging op basis van kostbare vitamines hydrateert de huid langdurig en gaat droogtelijntjes tegen.

 

Extraatje voor de huid: een serum

Wie haar huid in het najaar wat extra’s wil geven, kan een serum vóór de moisturizer gebruiken. Een serum bevat geconcentreerde hoeveelheden actieve stoffen die diep in de huid doordringen. Hierdoor werkt een serum heel krachtig tegen uitdroging en huidveroudering. Combineer een serum met een voedende moisturizer en je huid is de hele herfst beschermd tegen kou, regen en andere herfstige taferelen. Special Active Vitamine Serum is een krachtige vitaminecocktail die goed combineert met Daily Vitamins Moisture Plus.

 

Must in het najaar: oogcrème

Maakte een oogcrème nog geen deel uit van je dagelijkse huidverzorgingsroutine? De herfst is het seizoen ermee te beginnen. In het najaar droogt de dunne huid rondom je ogen sneller uit, met droogtelijntjes en een trekkerig gevoel als gevolg. Door de huid rondom je ogen dagelijks te verzorgen met een voedende oogcrème voorkom je dit. Moisture Aqua Benefits Eye Care is speciaal ontwikkeld voor de tere huid rondom de ogen en voorkomt uitdroging. Om het vochtgehalte in de huid te verhogen, is het raadzaam ’s ochtends én ’s avonds met een oogcrème te smeren.

Masker voor extra hydratatie

In het najaar maak je je huid extra blij met een voedend, hydraterend masker. Een goed masker hydrateert niet alleen op korte termijn, maar zorgt er ook op langere termijn voor dat de huid beter in staat is vocht vast te houden. Sans Soucis One Apple a Day Firming Mask is een voedend masker dat de huid verstevigt en elastischer maakt, terwijl het depoteffect de huid langdurig hydrateert. Wel zo fijn als het buiten fris is.

© Copyright Berna's Beauty Barn - Dit is een DatisMedia website