De beste verzorging voor een vlekkerige huid.

We dromen allemaal van een perfecte, egale huid. De realiteit? Bijna niemand heeft een volmaakte huid. Een veelvoorkomend huidprobleem is een vlekkerige huid; een huid die onregelmatig van kleur is en vlekkerig oogt. Vaak is een vlekkerige huid een huidtype dat wat gevoeliger is. En die dien je specifiek te verzorgen. Hoe? We laten het je weten in dit artikel. 

Rode vlekjes

Zijn de vlekken in je gezicht rood van kleur? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een gevoelige huid. Dit huidtype reageert sterker op (weers)veranderingen en raakt snel geïrriteerd. Een snel geprikkelde huid vertoont rode vlekken bij bijvoorbeeld de overgang van koud naar warm (en andersom), water, luchtvervuiling, alcohol en parfum in verzorgingsproducten en factoren als stress en slaapgebrek. Naast rode vlekken kan je huid ook bruine vlekjes hebben. De kans is groot dat je dan last hebt van pigmentvlekken. In dit artikel lees je meer over pigmentvlekken en de verzorging die daarbij hoort.

Breng de huid tot rust

Bij een vlekkerige huid die snel geïrriteerd raakt, dien je met extra voorzichtigheid te werk te gaan. Reinig en verzorg je huid met producten die mild en vrij van onnodige toevoegingen als alcohol en parfum zijn. In het Sans Soucis-assortiment vind je verschillende producten voor de gevoelige en vlekkerige huid. Reinigen doe je met onze milde Cleansing Oil, gevolgd door een kalmerend toner. En als verzorging kies je voor Sensitive Herbal Day Balm; een intensief voedende crème op basis van weldadige kruiden. Bij regelmatig gebruik zul je merken dat de vlekkerigheid in je gezicht afneemt.

Extra kalmering voor de vlekkerige huid

Op zoek naar een extraatje voor je gevoelige en rode huid? Ons Sensitive Soothing Creme Mask beschermt de gevoelige huid, voorkomt ontstekingen en vermindert roodheid en irritaties. De natuurlijke ingrediënten in dit rijke masker zorgen ervoor dat de huid wordt gekalmeerd terwijl hij van voldoende vocht wordt voorzien. Voor wie haar maskertje graag in de avond aanbrengt: breng na het afspoelen een rijke nachtcrème aan, zoals Sensitive Johannis Creme Night Care. Deze volle nachtverzorging is er speciaal voor de hypergevoelige huid. Hij gaat roodheid tegen en maakt de huidstructuur fijner.

© Copyright Berna's Beauty Barn - Dit is een DatisMedia website