De beste verzorging voor een vlekkerige huid.

We dromen allemaal van een perfecte, egale huid. De realiteit? Bijna niemand heeft een volmaakte huid. Een veelvoorkomend huidprobleem is een vlekkerige huid; een huid die onregelmatig van kleur is en vlekkerig oogt. Vaak is een vlekkerige huid een huidtype dat wat gevoeliger is. En die dien je specifiek te verzorgen. Hoe? We laten het je weten in dit artikel. 

Rode vlekjes

Zijn de vlekken in je gezicht rood van kleur? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een gevoelige huid. Dit huidtype reageert sterker op (weers)veranderingen en raakt snel geïrriteerd. Een snel geprikkelde huid vertoont rode vlekken bij bijvoorbeeld de overgang van koud naar warm (en andersom), water, luchtvervuiling, alcohol en parfum in verzorgingsproducten en factoren als stress en slaapgebrek. Naast rode vlekken kan je huid ook bruine vlekjes hebben. De kans is groot dat je dan last hebt van pigmentvlekken. In dit artikel lees je meer over pigmentvlekken en de verzorging die daarbij hoort.

Breng de huid tot rust

Bij een vlekkerige huid die snel geïrriteerd raakt, dien je met extra voorzichtigheid te werk te gaan. Reinig en verzorg je huid met producten die mild en vrij van onnodige toevoegingen als alcohol en parfum zijn. In het Sans Soucis-assortiment vind je verschillende producten voor de gevoelige en vlekkerige huid. Reinigen doe je met onze milde Cleansing Oil, gevolgd door een kalmerend toner. En als verzorging kies je voor Sensitive Herbal Day Balm; een intensief voedende crème op basis van weldadige kruiden. Bij regelmatig gebruik zul je merken dat de vlekkerigheid in je gezicht afneemt.

Extra kalmering voor de vlekkerige huid

Op zoek naar een extraatje voor je gevoelige en rode huid? Ons Sensitive Soothing Creme Mask beschermt de gevoelige huid, voorkomt ontstekingen en vermindert roodheid en irritaties. De natuurlijke ingrediënten in dit rijke masker zorgen ervoor dat de huid wordt gekalmeerd terwijl hij van voldoende vocht wordt voorzien. Voor wie haar maskertje graag in de avond aanbrengt: breng na het afspoelen een rijke nachtcrème aan, zoals Sensitive Johannis Creme Night Care. Deze volle nachtverzorging is er speciaal voor de hypergevoelige huid. Hij gaat roodheid tegen en maakt de huidstructuur fijner.

Van zomer naar herfst: hoe verzorg je je huid??

Je garderobe neem je waarschijnlijk ieder seizoen onder handen. Wat je in de zomer draagt, kan in de herfst echt niet meer. Doe je hetzelfde met je beautycase of badkamerkastje? Waarschijnlijk niet! En dat is gek, want ook je huid heeft per seizoen andere behoeften. De overgang van zomer naar herfst is dé tijd om je huidverzorgingsproducten onder de loep te nemen. In dit artikel geven we je tips om die overgang soepel te laten verlopen, zodat je je huid geeft wat-ie nodig heeft.

 

Van zon naar regen

Met de zomer achter ons nemen we afscheid van hoge temperaturen, zon, zeewater en chloor. Wat ons te wachten staat, zijn herfstige, gure regenbuien en lagere temperaturen. Voor je huid betekent dit nogal wat. Zo zal je huid sneller droog aanvoelen, simpelweg omdat het buiten kouder is. Daarnaast wordt je huidbarrière aangetast door factoren als wind en regen, waarvoor je ‘m moet beschermen.

 

Een rijkere crème

Je huidbarrière in koudere tijden beschermen doe je met een volle crème, het liefst op basis van vitaminen. De vitamines A, C en Ezijn krachtig tegen huidveroudering en bieden je huid in de herfst voldoende bescherming. Door met een rijkere crème dan in de zomer te smeren, ga je uitdroging van de huid tegen. Wie op tijd van moisturizer wisselt, voorkomt schilfertjes, barstjes en andere tekenen van droogte. Een goede optie voor het najaar is Sans Soucis Daily Vitamins Moisture Plus. Deze 24-uurs verzorging op basis van kostbare vitamines hydrateert de huid langdurig en gaat droogtelijntjes tegen.

 

Extraatje voor de huid: een serum

Wie haar huid in het najaar wat extra’s wil geven, kan een serum vóór de moisturizer gebruiken. Een serum bevat geconcentreerde hoeveelheden actieve stoffen die diep in de huid doordringen. Hierdoor werkt een serum heel krachtig tegen uitdroging en huidveroudering. Combineer een serum met een voedende moisturizer en je huid is de hele herfst beschermd tegen kou, regen en andere herfstige taferelen. Special Active Vitamine Serum is een krachtige vitaminecocktail die goed combineert met Daily Vitamins Moisture Plus.

 

Must in het najaar: oogcrème

Maakte een oogcrème nog geen deel uit van je dagelijkse huidverzorgingsroutine? De herfst is het seizoen ermee te beginnen. In het najaar droogt de dunne huid rondom je ogen sneller uit, met droogtelijntjes en een trekkerig gevoel als gevolg. Door de huid rondom je ogen dagelijks te verzorgen met een voedende oogcrème voorkom je dit. Moisture Aqua Benefits Eye Care is speciaal ontwikkeld voor de tere huid rondom de ogen en voorkomt uitdroging. Om het vochtgehalte in de huid te verhogen, is het raadzaam ’s ochtends én ’s avonds met een oogcrème te smeren.

Masker voor extra hydratatie

In het najaar maak je je huid extra blij met een voedend, hydraterend masker. Een goed masker hydrateert niet alleen op korte termijn, maar zorgt er ook op langere termijn voor dat de huid beter in staat is vocht vast te houden. Sans Soucis One Apple a Day Firming Mask is een voedend masker dat de huid verstevigt en elastischer maakt, terwijl het depoteffect de huid langdurig hydrateert. Wel zo fijn als het buiten fris is.

© Copyright Berna's Beauty Barn - Dit is een DatisMedia website